ПОГЛЕД В НЕЗИВЕСТНОТО

С екзистенциално проницание.

АМЕТРИНЪТ - ВОИНА ВЪВ ВАС



By  Куртев     14:39    Етикети:,, 


Аметрин скъпоценен камък има доста противоречива история. Повечето геоложки сведения сочат, че Аметрин е открит през 70-те години на 20-ти век. Има обаче и друга история за този специален кристал, която датира от времето на конквистадорите.


През 17-ти век конквистадор на име Дон Фелипе се оженил за Анахи, принцесата на едно боливийско племе. Той получил като подарък мина кръстена на името на жена му. В тази мина се намирал и Аметрин. Когато дошло време Фелипе да се завърне в Испания, принцесата поискала да го последва.

Двамата опитали да се измъкнат, но разгневените членове на племето се обърнали срещу своята принцеса и я убили. От тогава се носи легенда, че двуцветният камък отразява принцесата, която искала да остане лоялна на мъжа си и на племето си.

Моос твърдост 7 с триъгълна кристална структура.

Този камък е смес от аметист и цитрин със зони на лилаво и жълто или оранжево. Почти всички налични камъни на пазара идват от Боливия, но има и находища в Бразилия и Индия.

Различните цветове на аметрина се дължат на различното окисляване на желязото, което се намира в кристала. А различното окисляване се дължи на различията на температурите по време на формирането на кристала.

За да може желязото да произведе тези два цвята в кристала трябва да са на лице много специфични условия. Не само, че едната страна на кристала трябва да е изложена на повече топлина от другата, но и това състояния трябва да се запази през целия период на образуването му.

Геолозите предполагат, че дълбоко във вътрешността на мината Anahi са били на лице перфектните условия за образуването на аметрин. В противен случай тези магически камъни щяха да останат аметисти или цитрини.

Само две места в света имат подходящите условия за образуването на аметрин. Това са мината Анахи в Боливия и мината Hyderabad в Индия. Боливийската мина дава около 90% от аметрин, който се намира на пазара днес.

Днес двуцветният аметрин е изключително популярен сред бижутерите. Въпреки своята рядкост този специфичен кварцов кристал остава в много разумни цени. Може да се създаде и изкуствен аметрин, чрез нагряването на аметист.

Аметрин притежава всички метафизични свойства на аметиста и цитрина, както и свои собствени уникални свойства. Аметрина стимулира интелекта пречиства аурата от отрицателна енергия.

Помага ви да откриете божественото във всичко и да достигате по-високи нива на съзнанието по време на медитация.

На онези които смятат, че са твърде ангажирани със светски дейности аметринът ще помогне да балансират между физическите дейности и духовния глад. Работохолиците ще се научат да си починат за малко и да се насладят на успехите си.

Тези които са по-мързеливи ще разберат радостта от пълното завършване на задачите, които имат и ще се наслаждават на наградата, след като е постигната целта.

Ако таите страх у себе си аметринът ще ви помогне да откриете воина във вас. Ако правите всичко с голяма прецизност и добре премислено, камъкът ще ви покаже красотата на това понякога да заложите на шанса.

Когато сте сляп за чуждата болка и страдание, камъкът ще ви помогне да сте по състрадателен, защото всички ние на земята сме свързани.

Аметринът ви учи на тези прости взаимовръзки. Няма живот без смърт. Не можеш да знаеш какво е радост, ако не си изпитал тъгата. Вие не сте в безопасност, докато друг е в опасност. Това е прословутата двойнственост на аметрина.

Укрепва нервната система, стимулира притока на кислород към тялото и подпомага процеса на оздравяване след тежко заболяване. Стимулира дейността на мозъка и подобрява емоционалните преживявания.

Камъкът помага срещу втвърдяването на вените, деменция, глухота и проблеми с очите. Ако го носите на врата близо до щитовидната жлеза намаля треперенето и изпотяването.

Елексир от аметрин се използва за премахване на токсините от тялото. Намалява и облекчава някои от симптомите на физическото заболяване. Подобрява имунитета и увеличава усвояването на кислорода. Хора на които им предстои трансплантация на органи е добре да имат аметрин защото той ще помогне за приемането на чуждото тяло.

Медитациите с аметрин ще ви помогне да постигнете спокойствие по-бързо и по-лесно да достигнете до алтернативните светове. Отваря портали към нови измерения, нови възприятия и нови идеи.

Аметринът е уникален кристал със собствен процес на формиране, собствени уникални енергии и собствена история.

Естествен аметрин

Най-често аметринът има фасети с правоъгълна форма, разположени две по две в съотношение 50:50 аметист и цитрин. Понякога отгоре се добавя шахматно разположение на фасетите, за да се увеличи светло отразяването. Аметринът може да се среже и така, че двата цвята да се смесят, като се получи комбинация от жълто и пурпурно с прасковени оттенъци по целия камък.

Класическото разделение 50:50 всъщност е много неефективно използване на грубия материал и обикновено е необходимо всички камъни да бъдат срязани като смарагди. Вече могат да се видят по-интересни срезове с разпределение на цветовете 70:30 до 90:10. Някои от интересните нови срезове имат 3 или повече цветови зони, а други имат оранжеви оттенъци, както и пурпурни и златисти.


Двойствеността на аметрина го прави мощен спътник за творческа, лечебна и психическа работа. Виолетовото и златисто жълтото са едновременно противоположни и допълващи се цветове.

В този кристал можете да използвате хладните и тъмни сили на виолетовата нощ и светлите и топли сили на слънчевия ден. Ако искате да се образовате в астралната сфера, да комуникирате с духове, да опознават енергии и алтернативни светове, аметринът е изключително ефективен при отключването на тези психични врати.

Камъкът ще ви защитава при пътуването ви през тези непознати територии и ще освети обратния ви път към земното.


------------------------------- © 2005, Красимир Куртев - Алеф автор, All rights reserved!
споделяне

Куртев

Според някои философи това е непосилно за човека. Други биха казали – въпрос на оптика. А трети биха счели въпроса неуместен извън прагматичните цели, които си поставят. Артър Едуард Уейт споделя: "Известно е, че във висшето изкуство на фриволността има само няколко по-мъгляви и неясни неща от критиката, която твърди, че дадена теза е невярна, без да разбира, че тя е декоративна". ОЩЕ...