ПОГЛЕД В НЕЗИВЕСТНОТО

С екзистенциално проницание.

МИНЕРАЛИТЕ - ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА, част 1:



By  Leny     17:58    Етикети:,,, 
Препоръчвам Ви...

Като дългогодишен литотерапевт и ювелир Ви препоръчвам бижутата и камъните в рубриката " Препоръчвам Ви ". Тези дарове от природата могат да ви променят в положителен аспект, да допринесът за здравето Ви, харизмата и ауричното Ви поле.

Уверявам Ви след като се докоснете с определен минерал или кристал ще почуствате нещо мистериозно, нещо което ще Ви накара да приемете усещането, че наистина сте част от Космосът.

НЕВЕРОЯТНИЯТ АНТИДЕПРЕСАНТ - ЧАРОИТ



Камъкът Чароит съдържа Стронций и Литий, също така скъпоценният камък Енергин. Минерал за теменния енергиен център. Въздейства върху предния дял на хипофизата и оказва влияние върху физическото и духовното състояние на човека.

Този прекрасен минерал заедно с още други два при строго индивидуални рецепти лекува , шизофрении, фобични синдроми, депресии от всякакъв характер. При физически контакт с тялото хармонизира трептенията в мозъчните дялове. При главоболие се полага върху третото око и се масажират слепоочията.

Елиминира енергийните блокади. Едно-единствено находище на планетата - Русия, за съжаление изчерпано веднага след откриването. Заедно с изумруда се използва за въздействие при психологически проблеми. Основната терапия включва многократно притискане на минерала към третото око по за минимум половин минута.

ЛУНЕН КАМЪК



Предания:
Той е обект на легенди от векове. В древността са го наричали селенит. За него Плиний смята, че се прояснява, когато Луната расте и помътнява, когато тя намалява.

Като камък, свързан с най-близкото небесно светило, е смятан за минерал на любовта и влюбените. В арабските страни се подарява като символ на благополучието на бъдещите семейства. На жените се поднася като пожелание за голямо плодородие.

И днес в много страни се зашива в нощното бельо, за да активира силата на притежателите си.

Лечебни свойства:
Носенето на лунен камък осигурява на жените естествено енергетично и хормонално равновесие. Той помага при менструационни болки и пази от нещастия по време на бременност или раждане.

Камъкът може да стимулира желанието за сдобиване с дете. На жени в климактериума помага по-леко да преодолеят физическите неудобства. Тук се препоръчва комбинацията
му с кварцови разновидности.

Лунният камък дарява любов и жизнерадост на притежателите си.

РОЗОВ КВАРЦ



Чакра: сърдечна
Находища: Мадагаскар, Бразилия, Австрия и др.
България - Плана планина, Източни Родопи.
Цвят: розов до бледорозов


Предания:
Според митологията Амур и Ерос са донесли розовия кварц на Земята, за да подтикнат хората чрез неговия жизнерадостен цвят към любов. От хилядолетия е почитан като камък на плодородието.

Ако при шлифоване изпусне лъч, този къс се използва за магически любовни цели.
Считало се е, че розовият кварц притежава силата да запазва приятелството и отваря сетивата на човека за всичко красиво.

Лечебни свойства:
Розовият кварц във вид на необработен къс е най-важният камък за елиминиране на облъчване от вредни лъчи. Поставен върху монитора на компютър, помага за избягване на главоболието и очната преумора.

Подложен до възглавницата, елиминира вредните енергийни полета и подобрява съня. При масажиране на дланите минералът подобрява кръвообращението в целия организъм. Описано е стимулиращо действие върху сексуалността. При желание за сдобиване с дете.

Розовият кварц успокоява болките и помага при проблеми на жлъчния мехур: с обработен минерал няколко пъти на ден се масажира линията между четвъртия пръст и петата на стъпалата.

Тази терапия се прилага и при чернодробни проблеми, като се допълва с масаж на дланите.

Минералът подпомага оздравителния процес след прекаран сърдечен инфаркт: къс от него се поставя няколко пъти дневно върху гръдната кост, вечер се измива и се полага до
главата.

Проблеми с неспокоен сън, страхови неврози и нощно напикаване при децата се отстраняват с продължително контактуване с минерала през деня, след което вечер детето го слага до възглавницата.

Други указания:
Розовият кварц разгръща своята енергия най-силно, когато се постави в стаята в необработен вид. След използване се измива под течаща вода.

РУБИН



Предания:
Името произлиза от латинското rubeus - червен. Заради красотата и редкостта му гърците са го наричали "майка на скъпоценните камъни". Аристотел пише: "Един е червен като чиста кръв и се казва рубин, той е най-добрият от всички".

Римляните говорели за него като за "цветето сред камъните". Предполага се, че обвитият в легенди скъпоценен камък, който пазел в себе си капки от кръвта на Исус Христос, е бил гранат или рубин.

Смятало се е, че този минерал е получен от превърналата се в камък божествена любов. През Средновековието рубинът е бил магическият камък срещу чумата.Когато цветът му потъмнеел, неговият притежател напускал мястото, където живеел и се отправял надалеч. Завръщал се, когато камъкът възвърнел цвета си.

Лечебни свойства:
Рубинът засилва имунната система - особено подходящ е за терапия при изтощени организми.

През нощта се поставя късче рубин в чаша с няколко лъжички вино. За тази цел е
подходящ и фасетиран за украшение минерал. На следващия ден чашата се допълва с вода и се изпива на малки глътки.

Смес от 50 г вода и 50 г червено вино, в която е престоял рубин една нощ, помага на хора, страдащи от хипотония, да се чувстват добре през деня.

Държан върху клепачите, помага за отшумяването на очни възпаления. Рубинът стимулира сексуалната енергия при жените - с него се правят леки масажи върху срамната кост. Този ефект се постига в комбинация с гранат.

Може да помогне при импотентност. Всяка вечер се прикрепя рубин върху базисната чакра. В този случай е необходимо да се използва продължително време.

Носен вграден в златно бижу, засилва желанието за любов.

-------------------------------
© 2005, Красимир Куртев - Алеф
автор, All rights reserved!
споделяне



Leny

Според някои философи това е непосилно за човека. Други биха казали – въпрос на оптика. А трети биха счели въпроса неуместен извън прагматичните цели, които си поставят. Артър Едуард Уейт споделя: "Известно е, че във висшето изкуство на фриволността има само няколко по-мъгляви и неясни неща от критиката, която твърди, че дадена теза е невярна, без да разбира, че тя е декоративна". ОЩЕ...