ПОГЛЕД В НЕЗИВЕСТНОТО

С екзистенциално проницание.

ЗА ХЕРМЕТИЧНИТЕ ЗАКОНИ



By  Куртев     7:19    Етикети:,, 


Често се случва, когато хората разберат, че съм езотерик, да изпитат някакво странно чувство, сякаш не си един от тях – чужд. В същото време, същите тези хора на по късен етап ме търсят за помощ.

КАКВО ВСЪЩНОСТ Е ЕЗОТЕРИКАТА? - Съществуват две форми, ЕКЗО И ЕЗО, екзотеризмът е това, което виждаме с нашите пет сетива, езотеризмът е това, което усещаме, но което не се вижда .

*ЕЗОТЕРИКА се подчинява на седемте Вселенски закони и техните под закони.

Основите на езотеричното познание са положени преди около 6000 години от Хермес Трисмегист в Древен Египет. До нас са достигнали седемте основни принципа, върху които е основано неговото учение. Тяхното дълбоко разбиране и прилагане във всички сфери на живота е ключът към Мъдростта.

Седемте принципа на Хермес Трисмегист гласят:

Първият принцип: “Вселената е ментална”

2.Принцип на съответствието: “Както е горе, така е и долу и както е долу, така е и горе.”

3.Принцип на вибрацията: “Нищо не е в покой, всичко се движи, всичко вибрира.”

4.Принцип на полярността: “Всичко е двойствено, всяко нещо притежава два полюса. Противоположностите са еднакви по своята природа, но са различни по степента на вибрациите си.”

5.Принцип на ритъма: “Всичко тече навътре и навън, всяко нещо има своите приливи и отливи; люлеенето на махалото присъства във всяко нещо.”

6.Принцип на причината и следствието: “Всяка причина има свое следствие и всяко следствие има своя причина. Случайността не е нищо друго освен името на закона, който не е познат.”

7.Принцип на пола: “Всяко нещо притежава своя мъжка и женска същност.”

*ОКУЛТИЗМЪТ се гради също на тези закони. Никой окултист не би следвало да нарушава исконното ПРАВО НА СВОБОДЕН ЧОВЕШКИ ИЗБОР, в противен случай, той попада в бездната на шарлатанството.

*АЛТЕРНАТИВНИЯТ ЛЕЧИТЕЛ се позовава на закона за ДАВАНЕТО, той трябва да дава консултации без да се ръководи от материалните облаги.

-------------------------------
© 2005, Красимир Куртев - Алеф
автор, All rights reserved!
споделяне

Куртев

Според някои философи това е непосилно за човека. Други биха казали – въпрос на оптика. А трети биха счели въпроса неуместен извън прагматичните цели, които си поставят. Артър Едуард Уейт споделя: "Известно е, че във висшето изкуство на фриволността има само няколко по-мъгляви и неясни неща от критиката, която твърди, че дадена теза е невярна, без да разбира, че тя е декоративна". ОЩЕ...